Ruladă de ciocolată

2 aprilie 2014 7:21   Rețete
Ultima actualizare:

Vedeta acestei rețete este ciocolata. Știați că... abia în secolul XIX s-a descoperit faptul că ciocolata se poate solidifica, iar ceva mai târziu s-a adăugat și laptele ca ingrediente în compoziția ei? De atunci și până acum, rețeta ciocolatei a cunosc diverse schimbări. Astăzi este des folosită în prăjituri.

Ingrediente:

unt topit (pentru uns)200 g ciocolată neagră60 ml apă fierbinte6 gălbenușuri6 albușuri100 g zahăr brun185 ml smântână2 linguri lichior de cafea sau ciocolată1 ½ linguri cacao

Pentru decor:100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180 grade C. Cu puțin unt ungeți o tavă și așezați hârtie de copt.

Puneți o parte din cantitatea de ciocolată într-o oală mică și amestecați până se topește. Când s-a făcut, dați-o deoparte.

Folosind un mixter, bateți gălbenușurile cu zahărul până se îngroașă. Adăugați ciocolata topită anterior și amestecați până se omogenizează.

Într-un alt bol, bateți albușurile spumă. Puneți conținutul rezultat în amestecul de gălbenușuri cu ciocolată.

Vezi rețeta completă pe clickpoftabuna.ro

Mai multe