Ruladă de ciocolată
Vedeta acestei rețete este ciocolata. Știați că... abia în secolul XIX s-a descoperit faptul că ciocolata se poate solidifica, iar ceva mai târziu s-a adăugat și laptele ca ingrediente în compoziția ei? De atunci și până acum, rețeta ciocolatei a cunosc diverse schimbări. Astăzi este des folosită în prăjituri.
Ingrediente:
unt topit (pentru uns)200 g ciocolată neagră60 ml apă fierbinte6 gălbenușuri6 albușuri100 g zahăr brun185 ml smântână2 linguri lichior de cafea sau ciocolată1 ½ linguri cacao
Pentru decor:100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 grade C. Cu puțin unt ungeți o tavă și așezați hârtie de copt.
Puneți o parte din cantitatea de ciocolată într-o oală mică și amestecați până se topește. Când s-a făcut, dați-o deoparte.
Folosind un mixter, bateți gălbenușurile cu zahărul până se îngroașă. Adăugați ciocolata topită anterior și amestecați până se omogenizează.
Într-un alt bol, bateți albușurile spumă. Puneți conținutul rezultat în amestecul de gălbenușuri cu ciocolată.