Ruladă de ficat
Ingrediente
400 g aluat fraged
2 linguri unt
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 bucată ficat de viţel de aproximativ 300 g
1 pahar orez cu bobul rotund
50 g caşcaval
1 ceapă
1 morcov curăţat
½ ţelină medie
3 ½ pahare supă de pasăre, preparată cu concentrat tip cub
¼ linguriţă cimbru tocat
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper negru măcinat
1 cană sos de roşii
Preparare
Speli ficatul și îl tai bucățele, apoi razi cașcavalul într-un bol. Încingi, într-o tigaie, o lingură de unt și una de ulei și rumenești ficatul, la foc iute. Îl scoți într-o farfurie și îl condimentezi. Speli orezul în 2-3 ape. Dai prin răzătoarea cu ochiuri mari zarzavatul. Încingi restul de ulei într-o crăticioară și călești zarzavatul. Adaugi orezul și, când începe să se umfle, torni supa caldă, acoperi și mai lași la fiert 20 de minute, la foc mediu. Între timp, dai ficatul prin mașina de tocat cu sita mare. Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,4-0,5 cm. Încingi bine cuptorul, la 170 C. Ungi o tăviță de cuptor cu restul de unt. Amesteci orezul răcit ușor cu ficatul tocat și cu cimbrul și întinzi umplutura pe toată foaia, lăsând o margine liberă de 2 cm de jur împrejur. Rulezi și așezi aluatul în tăviță, apoi dai la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Cu 6-7 minute înainte de final, presari cașcavalul și lași la gratinat. Servești rulada feliată cu sos cald de roșii.