Ruladă de porc cu varză călită în capişon - Verlan Andrea-Timea

3 ianuarie 2012 14:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente (pt. 6 persoane): 1 kg cotlet de porc dezosat, 150 g măsline negre felii, 250 g ciuperci tăiate (poate fi şi conservă), 100 g caşcaval, 6 mere mari, 1 varză roşie, 8 cartofi mai mari, 8 felii de bacon, 100 ml vin roşu demisec, 1 ceapă de mărime medie, 1 căţel de usturoi, smântână, sare, boia şi piper după gust.

Mod de prepare: Se taie cotletul de porc longitudinal, pentru a obţine o foaie mare. Se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu paprika, sare şi piper.

Peste cotlet se pun 3 felii de bacon, jumătate din conserva de ciuperci, caşcavalul tăiat felii, 100 g măsline, câteva bucăţele de usturoi tăiate felii şi se rulează cu umplutura în interior.

Se înfăşoară cu 2 felii de bacon şi se leagă cu aţă pentru a nu se desface, se unge cu ulei, se adaugă 150 ml apă şi vinul, şi se aşează rulada într-o tavă de cuptor. Se lasă la cuptor pentru 15 minute.

Între timp se taie varza fâşii subţiri, se sărează şi se lasă să stea un pic. Într-o tigaie se încălzeşte uleiul, se pune varza, ciupercile rămase, ceapa tocată mărunt, 2 felii de bacon tăiate fâşii şi se începe călirea lor amestecând uşor de câteva ori.

Se iau merele, li se taie capacul şi se scobesc în interior. Se curăţă cartofii şi se taie în 3/ 4, se sărează după gust. Se umplu merele cu varză călită şi se pune capacul.

Se scoate carnea din cuptor, se aşează în tavă merele umplute şi cartofii tăiaţi felii. Se pot presăra deasupra felii de ciuperci şi măsline.

Se lasă în cuptor 30-40 de minute. La servire peste varza călită în capişon de mere se poate turna smântână.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe