Ruladă de pui cu kaizer – Alina Mărginean

22 septembrie 2015 14:13   Rețete
Ultima actualizare:

INGREDIENTE

Aveţi nevoie de: 5 bucăţi pulpă de pui dezosată, 100 g caşcaval afumat, 100 g kaizer, sare şi piper, pesmet, 2 ouă, pătrunjel verde, 3 lg făină albă, ulei pentru prăjit;

Mod de preparare

Pulpele de pui (partea de sus doar) se dezosează (nu e chiar uşor dar cu răbdare se poate ) se bat puţin cu ciocanul apoi se sărează şi se piperează după gust. Caşcavalul se răzuieşte cât mai fin, kaizerul se taie cubuleţe.S e pune pe fiecare bucată de carne caşcaval, kaizer şi pătrunjel verde tocat mărunt apoi se rulează şi se leagă cu aţă de bucătărie (mai exact sfoară specială ). Se pun rulourile în apă clocotită cam 20 de minute. Se scot, se lasă să se răcească apoi se scoate aţa şi se dau prin făină albă, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins pe toate părţile. Se scot pe prosoape de bucătărie să se scurgă surplusul de ulei şi când sunt reci se taie felii. Combinaţia dintre kaizer, caşcaval afumat şi carnea de pui e tare bună, chiar dacă necesită ceva muncă finalul merită. Poftă bună şi spor la gătit!

Mai multe