Ruladă de pui cu şuncă şi caşcaval - Cojan Alice Sandra

3 ianuarie 2017 14:11   Rețete
Ultima actualizare:

Îţi trebuie:

500 g piept de pui cu os,100 g şuncă Praga, 100 g caşcaval, 1 ou, 2 linguri ardei gras tăiat cubuleţe, 2 linguri ulei de măsline, 4-5 codiţe ceapă verde, sare, piper, boia dulce, fulgi de ardei iute, 50 ml vin alb demisec.

Pregăteşti aşa

Pregătim întâi omletă. Punem într-o tigaie o lingură de uleisi adăugăm ardeiul tocat şi codiţele de ceapă mărunţite.

Călim timp de 1 min după care adăugăm oul bătut bine.Coacem omletă pe ambele părţi şi o răsturnăm pe o farfurie unde o lăsăm la răcit. Dezosăm pieptul de pui în aşa fel încât să obţinem o singură bucată.Îl punem între două foi de celofan şi îl aplatizăm cu ciocanul de şniţele. Condimentăm cu sare şi piper , aşezăm deasupra omletă , peste ea feliile de caşcaval iar apoi feliile de şuncă de Praga.Rulăm foarte strâns băgând capetele pe interior. Legăm ruladă cu aţă de bucătărie şi o aşezăm într-o formă de graten sau într-o tavă obişnuită tapetata cu hârtie de copt .O condimentăm cu sare, piper boia dulce şi fulgi de ardei iute. Stropim cu puţin ulei, adăugăm vinul îndoit cu apă şi dăm tavă la cuptor pentru 30-40 min la foc moderat.Ruladă de pui cu şuncă şi caşcaval se serveşte caldă cu o garnitură alături sau rece că şi aperitiv. Poftă bună!

Mai multe