Ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval - Reţetă

16 aprilie 2015 10:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ce spuneţi de o ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval? E o reţetă tare gustoasă, se prepară în mai puţin de o oră, iar familia va savura fiecare porţie.

Dacă te-ai hotărât să faci o ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval  ar fi bines ă dai o fugă şi până la piaţă pentru a cumpăra câteva legume proaspete. Vei avea nevoie de morcovi, ciuperci, ardei roşu şi verdeaţă. Spor la gătit!

  • 2 pui dezosaţi
  • 600 grame piept de pui tocat
  • 200 grame ciuperci
  • 2 ouă
  • 100 grame caşcaval
  • morcovi mici congelaţi
  • verdeaţă
  • ardei roşu
  • condimente pentru pui
  • piper,vegeta
  • rozmarin

Ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval: MOD DE PREPARARE

Uite cum se face această ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval. Dacă cumpăraţii puii parţial dezosaţi (din cei pregătiţi pentru umplut), îndepărtaţi aripioarele şi-l desfaceţi, având grijă ca pielea să rămână întreagă, deoarece veţi avea nevoie de ea pentru rulat. Apoi tăiaţi din carnea de pe piept şi pulpe şi distribuiţi-o uniform pe toată suprafaţă pielii. Se condimentează, se presară cu rozmarin şi se lasă la frigider până când ne ocupăm de umplutură.

Ciupercile se taie felii şi se pun la prăjit. Se adaugă multă verdeaţă, sare şi piper. Carnea tocată se condimentează foarte bine, apoi se amestecă cu ciupercile, ouăle bătute spumă şi morcovii congelaţi. Pentru că avcem doi pui, vom încerca două variante de ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval. Unul dintre pui îl lăsaţi întreg,  iar pe celălalt îl tăiaţi în două bucăţi. Pe fiecare bucată de pui puneţi umplutură şi rulaţi-o cât mai strâns, potrivit retete-gustoase.ro.

Din puiul întreg a ieşit o ruladă mai groasă, aşa că o vom lega cu o sfoară şi o vom pune într-o tavă cu hârtie de copt. Puneţi puţin ulei pe hârtia de copt, sub ruladă şi daţi la cuptor aproximativ o oră. Cu celelalte bucăţi obţinute din cel de-al doilea pui,vom face două rulade. Punem umplutura şi le înfăşurăm în folie de aluminiu unsă cu puţin ulei. Le punem într-o tavă în care am pus o cană de apă. Le lăsăm aşa la cuptor cam jumătate de oră, apoi dăm folia jos şi adăugăm puţin ulei. Le lăsăm să se rumenească frumoas. Familia va adora această ruladă din piept de pui cu ciuperci şi caşcaval. Poftă bună!

Mai multe