Ruladă din piept de pui umplută cu kaizer şi caşcaval – Mihaela Vanda

7 martie 2016 12:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

– 2 bucăţi piept de pui

– 500 g carne tocată ( vită + porc )

– 1/2 buc. ceapă

– 50 ml ulei

– 80 – 100 g caşcaval ras

– 10 – 12 felii kaizer

– 1 ardei gras roşu

– 1 ou

– 3 căţei de usturoi

– 1/2 leg. pătrunjel verde tocat mărunt

– 2-3 linguriţe cu boia de ardei dulce

– sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Carnea tocată o amestecaţi cu o linguriţă rasă de sare, 1/2 linguriţă piper măcinat, o jumătate de ceapă tăiată mărunt şi călită foarte puţin în 1-2 linguri de ulei, oul crud, usturoiul pisat şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Pieptul de pui se pune între două folii de plastic şi se bate cu ciocanul de carne. Se aşază pe un blat de lucru unindu-se bucăţile între ele pentru a formă o bucată mai mare. Se presară peste ele sare şi piper măcinat, după gust. Urmează un strat de felii cu kaizer. Aranjaţi feliile de kaizer, una lângă altă. Peste kaizer punem un strat de carne tocată.O nivelăm cu ajutorul unei lame de cuţit. Peste carnea tocată presăram caşcaval ras şi ardeiul gras tăiat în cubuleţe mici. Se rulează pieptul de pui. Pe o folie de aluminiu se presară 2-3 linguriţe de boia dulce de ardei şi se pune rulada. Se trece prin boiaua de ardei. Se înveleşte rulada în folia de aluminiu, se pune într-o tavă cu apă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 grade, unde se ţine 40-50 de minute. După acest timp se scoate din folie şi se mai introduce în cuptor pentru 20 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor şi se mai lasă la răcorit puţin. Se taie în felii şi se serveşte ca şi antreu sau lângă diferite garnituri. Poftă bună!

Mai multe