Rulouri cu vanilie – Irina Popescu

21 iunie 2016 17:24   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente cremă vanilie

500 ml lapte

6 gălbenuşuri

100 g zahăr pudră

30 g amidon porumb sau 40 g făină

păstaie vanilie

aluat foietaj pentru rulouri

Crema de vanilie:

Am pus pe foc laptele +păstaia de vanilie despicată până se încălzeşte treptat laptele. Separat se mixează gălbenuşurile+zahărul pudră până amestecul se deschide la culoare şi devine spumos. Apoi se adaugă amidonul sau făină şi se mixează mai departe foarte puţin. Am luat laptele de pe foc, am scos păstaia de vanilie şi am turnat amestecul de lapte peste gălbenuşuri treptat. Trebuie să rezulte o compoziţie fluidă şi spumoasă. Compoziţia obţinută se pune din nou pe foc, la foc mic şi se amestecă constant cu o spatulă să nu se "prindă". Când crema se încălzeşte treptat se îngroaşă şi când începe să fiarbă se mai ţine 2-3 min pe foc amestecând energic. Crema obţinută se răstoarnă într-un castron tapetat cu folie alimentară şi se acoperă tot cu folie alimentară pentru a se evita să nu se formeze o "pojghiţa" deasupra cremei. Se lasă la răcit! Separat se improvizează nişte "conuri" din staniol pe care se înfăşoară aluatul cumpărat.

Aluatul se întinde cu făcăleţul la maxim apoi se taie fâşii de dimensiunea unui deget dar lungi, şi se rulează pe conurile din staniol. Conurile se coc, iar apoi când sunt reci se umplu cu crema de vanilie şi se pudrează cu zahăr! Poftă bună!

Mai multe