Săculeţi cu salata de boeuf- Stoica Adina Mariana

29 septembrie 2017 14:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1/2 borcan mazăre verde boabe Bonduelle - 580 ml, 2 morcovi, 4 cartofi, 3 castraveţi, 2 gogoşari, ulei, sare, piper, măghiran, 200 g făină, muştar, 1 gălbenuş de ou. Lămâie, câteva fire ceapă verde (pentru ornat) şi morcov pentru ornat, 1 ou, apă minerală.

Instrucțiuni de preparare

Mazărea se pune într-o sită şi se clăteşte puţin şi o lăsăm la scurs. Cartofii şi morcovii se curăţă şi se pun la fiert cu sare. Castraveţii şi gogoşarii se pun la scurs câteva minute, după care se taie în cubuleţe micuţe. Când s-au fiert cartofii şi morcovii se lasă să se răcească, iar apoi se taie cubuleţe micuţe.

Maioneza am făcut-o, dintr-un gălbenuş de ou şi 1 lingură muştar se freacă cu puţin ulei, puţin câte puţin până devine consistentă, punem şi câte un strop de lămâie, când este gata maioneza (trebuie să fie tare ), se pune peste legumele tocate, amestecând toată compoziţia, punem sare şi piper după gust.

Pregătire "pacheţele" (de fapt sunt clătite sărate): Făina se pune într-un castron, adăugând oul, sare şi piper după gustul fiecăruia, o linguriţă maghiran, cu mixerul se mixează toate, adăugăm apa minerală (cât cuprinde să fie o pastă de consistenţa iaurtului).

O tigaie se unge cu puţin ulei şi se fac clătitele. Când suntem gata, lăsăm câteva minute să se răcească dapă care, punem în mijlocul clătitei câte o lingură de salată şi dăm forma unui săculeţ, strângem şi legăm cu ceapă verde (mare grijă, foile de ceapă verde se rup foarte repede).

Pe un platou dăm cu o pensula de bucătărie cu puţină maioneză (de ornament) şi câte o parte dintr-un morcov, după care aşezăm "săculeţii" obţinuţi.

Mai multe