Salata cu fructe de mare- Cristea Florin

21 noiembrie 2012 14:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare 4 porţii: o salată creaţă, 2 ardei graşi verzi, un castravete de circa 12-13 cm, 125 g inele de sepie, 225 g sparanghel tânăr, 125 g somon afumat, tăiat în fâşii late, 175 g midii fierte în cochilie, felii de lămâie, pentru ornat.Pentru sosul de lamâie: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, o lingură oţet de vin alb, 5 linguri suc de lămâie, 1-2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină, o linguriţă muştar de Dijon cu boabe, câteva boabe de coriandru, sare, piper măcinat.

Mod de preparare:Spălaţi salata, tocaţi-o în fâşii subţiri şi aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi ardeii şi tocaţi-i, împreună cu castravetele, în cubuleţe pe care le veţi presăra peste salată. Într-o crăticioară puneţi apă cu sare; când dă în clocot, puneţi să fiarbă inelele de sepie. Când apa clocoteşte din nou, stingeţi focul şi mai lăsaţi inelele în apă încă 5 minute, după care scoateţi-le, scurgeţi-le şi clătiţi-le cu apă rece.

Fierbeţi sparanghelul 5 minute în apă cu sare, scurgeţi-1, apoi aranjaţi-1 deasupra salatei împreună cu sepia, somonul afumat şi scoicile.

Separat, puneţi toate ingredientele pentru sos şi amestecaţi-le energic (eventual cu mixerul, la viteza mică), până ce obţineţi o compoziţie omogenă.

Cu o lingură puneţi o parte din sos peste salată (restul serviţi-1 alături, într-un castronel), ornaţi cu felii de lămâie şi serviţi.

Mai multe