Salată cu paste, roşii şi ciuperci – Luca Mirela

29 septembrie 2015 12:02   Rețete
Ultima actualizare:

INGREDIENTE

•           350 g paste făinoase penne

•           180 g ciuperci champignon

•           5 fire de ceapă verde

•           2 castraveţi

•           100 ml suc de roşii/bulion

•           100 ml ulei de măsline

•           o frunză de dafin

•           zeamă de la jumătate de lămâie

•           sare, piper măcinat

•           roşii cherry

•           câteva frunze de salată verde

•           măsline negre foliate

MOD DE PREPARARE

Se pun pastele la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert se scurg şi se lasă la răcit.

Se curaţă şi se spală legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codiţe. Se pune ceapă la călit în ulei, apoi se pun ciupercile şi se lasă la călit timp de 2-3 minute. Se asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat, se adaugă bulionul (sau suc de roşii) şi frunză de dafin şi se lasă să fiarbă preţ de 5 minute, amestecând uşor să nu se zdrobească ciupercile. Se ia de pe foc.

După ce s-a răcit uşor, se îndepărtează foaia de dafin şi se amestecă sosul obţinut cu paştele, se adaugă castraveţii tăiaţi cubuleţe, zeamă de lămâie şi dacă mai este cazul, sare şi piper după gust.

Înainte de servire se amestecă salată cu roşiile tăiate felii şi frunzele de salată rupte cu mâna, iar deasupra se pun feliuţe de măsline negre. Poftă bună să aveţi!

Mai multe