Salată de cartofi mov cu dressing de muştar şi miere - Scutaru Mihaela
Ingrediente:
– 5-6 cartofi mov
– o mâna de salată valeriana (merge orice fel)
– 2-3 ouă fierte
– o ceapă roşie (merge şi albă)
– câteva fire ceapă verde
– 2-3 bucăţi ridiche roşie
– sare după gust
– câteva măsline (opţional)
Pentru dressing:
– 3 linguri ulei de măsline
– 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet
– 1 linguriţă muştar
– 1 linguriţă miere de albine
– un praf de sare
Mod de preparare:
Spălăm cartofii şi-i punem în apă cu puţină sare, la fiert. Când vârful cuţitului intră cu uşurinţă în ei, scurgem apa în care au fiert şi îi lăsăm să se răcească. În acelaşi timp punem şi ouăle la fiert, în apă cu un praf de sare. Le fierbem 6 minute. Ceapa roşie curăţată şi spălată o tăiem rondele. Salata spălată sub jet de apă se pune la scurs pe un şerveţel de hârtie. Într-un bol, amestecăm 3 linguri ulei de măsline cu o lingură de zeamă de lămâie, o linguriţă cu muştar, o linguriţă de miere de albine şi un praf de sare. Curăţăm de coajă cartofii şi-i tăiem în sferturi sau…felii. Pe un platou, aşezăm salată verde, cartofii, ouăle tăiate în sferturi, ceapă, ridichea tăiată felii, ceapă verde tăiată mărunt, măslinele. Asezonăm salată cu dressingul de muştar şi miere de albine. Dacă nu va place acest dressing, puteţi face unul din ulei, lămâie (oţet), iaurt, sare, pătrunjel sau mărar. Poftă bună!