Salată de ciuperci – Mirela Ortansa

23 septembrie 2015 13:43   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

-  3 conserve de ciuperci  tăiate

-  1 ceapă

-  1-2 căţei de usturoi

-  maioneză făcută din: ulei, un gălbenuş crud, 2 linguriţe muştar, un gălbenuş de ou fiert

-  sare

-   piper

-  3-4 linguri de smântână

Mod de preparare

Ciupercile se scot din conservă şi se pun la scurs într-o strecurătoare, se mai apasă cu o lingură pentru a se scurge bine zeamă din ele. Ceapă şi usturoiul se curaţă de coajă, se spală şi apoi se toacă mărunt (eu am dat usturoiul pe răzătoarea măruntă). Într-un castron se amestecă ciupercile bine scurse cu usturoiul şi ceapă tocată, se adaugă maioneză şi smântână şi se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia. Se aşează frumos într-un bol de sticlă şi se decorează după preferinţă.

Mai multe