Salată de vinete cu maioneză din avocado - Monica Marton

22 decembrie 2015 15:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru două porţii:

patru vinete mariun avocado copto ceapă micăzeama de la o jumătate de lămâiedouă rămurele de pătrunjelo jumătate de linguriţă de piperun praf de sare

Preparare:

Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.

Curăţaţi avocado de coajă prin scobirea miezului, după ce îl tăiaţi în două şi îi scoateţi sâmburele. Curăţaţi ceapa şi o spălaţi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.

Puneţi în blender vinetele, avocado, ceapa, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea şi piperul . Când sunt procesate toate ingredientele, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri şi presăraţi pătrunjelul peste ea.

Maioneza din avocado este ideală pentru a fi folosită vara, singurul inconvenient este faptul că se înegreşte repede, motiv pentru care vă recomand să adăugaţi zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Mai multe