Salată de vinete - Monica Marton

21 octombrie 2016 14:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru două porţii:

două vinete mario ceapă roşie, micăun ou150 ml de uleiun praf de sare

Preparare:

Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.

Spargeţi oul şi separaţi albuşul de galbenuş. Albuşul îl păstraţi pentru a prepara alte delicatese. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol şi adăugaţi, treptat, ulei peste el, puţin câte puţin, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe maioneza şi aţi terminat tot uleiul.

Curăţaţi ceapa, o spălaţi şi o răzuiţi mărunt. Tocaţi vinetele, adăugaţi ceapa şi maioneza, sarea şi amestecaţi toate ingredientele. Când compoziţia e omogenizată, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri.

Dacă vă place, puteţi adăuga zeama de la un sfert de lămâie, eu prefer gustul dulceag al salatei de vinete.

Poftă bună!

Mai multe