Salată orientală de post cu ciuperci - Reţetă

10 martie 2015 14:22   Rețete
Ultima actualizare:

Bogată în vitamine şi minerale, această salată orientală de post cu ciuperci te va ajuta să treci mai uşor peste zilele de post în care eşti nevoită să te abţii de la mâncărurile preferate. Se prepară uşor, iar ingredientele necesare le găseşti uşor sau le ai deja în casă.

Ingredientele prezentate mai jos ajung pentru 6 porţii, iar timpul alocat acestei reţete (pregătire şi gătire) nu depăşeşte o oră şi jumătate. Dificultatea de pregătire este una redusă, aşa că pune-ţi mâna pe ustensile şi spor la gătit!

  • - 1 conservă de ciuperci
  • - 8 cartofi mari
  • - 2-3 cepe roşii
  • - 150 de grame măsline
  • - 3 gogoşari
  • - 3 castraveţi muraţi
  • - 5 linguri de ulei
  • - 3 linguri oţet
  • - 1 lingură de muştar
  • - sare, piper

Salată orientală de post cu ciuperci: MOD DE PREPARARE

Aşa începem să preparăm o salată orientală de post cu ciuperci. Prima dată curăţăm cartofii, îi spălăm bine şi îi punem la fiert într-o oală cu apă rece şi puţină sare. În timp ce cartofii fierb, ne ocupăm de celălalte ingrediente. Scoatem ciupercile din conservă şi le punem la scurs. Apoi ne ocupăm de ceapă, pe care o tăiem solzişori.

După ceapă, tăiem gogoşarii şi castraveţii rondele. Dacă nu avem măsline fără sâmburi cumpărate, le scoatem noi sâmburii şi le tăiem mărunt. Într-un bol adăugăm uleiul, oţetul, muştarul, sarea şi piperul. Le amestecăm bine şi apoi punem şi ciupercile şi amestecăm iar. După ce au fiert cartofii îi scoatem pe o farfurie şi-i lăsăm la răcit, pentru a nu se sfărâma când îi amestecăm.

Dupa ce s-au răcit, îi tăiem cubuleţe nici prea mari, dar nici prea mici. Adaugăm  legumele şi amestecul de ulei. Amestecăm cu grijă. Pentru ca salata să fie mai gustoasă, este indicat să o lăsăm 10-20 de minute la frigider, pentru ca aromele să se pătrundă cât mai bine. Cei dragi vor adora această salată orientală de post cu ciuperci. Poftă bună!

Cum facem maioneză de post – din pufuleţi

Doar pentru ca e post, nu e cazul să renunţăm la reţetele cu maioneză. Trebuie doar să le adaptăm un pic, cu puţină inspiraţie.

Ingrediente

  • 1 pungă de pufuleţi simpli
  • cateva picaturi de apa plata
  • 1 linguriţă cu muştar
  • 100 ml. ulei de floarea soarelui
  • zeama de lămâie după gust
  • 1/4 linguriţă de boia dulce (opţional)

Mod de preparare: Se sfărâmă pufuleţii şi se pun treptat într-un castron, în timp ce îi udăm cu apă. Nu se pune foarte multa apă, chiar dacă aparent ei o pot absorbi, deoarece îşi pot schimba în scurt timp consistenţa. Se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă uleiul treptat, ca la maioneza cu ouă. Când se îngroaşă suficient, se adaugă muştarul şi zeama de lămâie. În cazul în care consideraţi că e nevoie, puteţi adăuga condimente: sare, boia etc.

Mai multe