Sărăţele - Rada Adriana Mariana

13 ianuarie 2012 15:25   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 kg făină, 400 g untură de porc, 200 g smântână, 3 ouă + 1 ou întreg, puţină drojdie dizolvată în 100 ml lapte, sare, brânză telemea sărată.

Mod de preparare:

Într-un castron se pune făina cernută şi se amestecă cu untura, apoi se adaugă cele 3 ouă, smântâna, sare şi drojdia dizolvată în lapte.

Se frământă până se dezlipeşte de mână. Se lasă apoi 1 oră la rece. Se întinde în foaie puţin mai groasă şi se taie cu cuţitul pentru sărăţele şi cu forma pentru covrigei.

Se pun în tava unsă cu puţin ulei covrigeii şi sărăţelele şi se ung cu oul bătut şi razi deasupra brânză sărată. Se coc la foc potrivit până capătă o culoare maronie.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe