Şarlota «Deliciu franţuzesc» - Clementina Cojan
Ingrediente: 250 g vişine (cireşe, căpşune, caise), 150 ml frişcă lichidă, 100 g zahăr, 2 foi gelatină, sucul unei lămâi, 200 g pişcoturi, sirop de vişine.
Mod de preparare:
Gelatina se amestecă cu sucul de lămâie şi se pune pe foc exact cât să se topească, apoi se lasă deoparte.
Brânza de vaci se amestecă cu zahărul. Se bate frişca, apoi se adaugă în brânză, împreună cu gelatina şi un sfert din cantitatea de fructe.
Se îmbracă o formă cu pişcoturi, trecute prin suc de vişine, se umple cu amestecul de brânză şi se dă la rece pentru 2 ore.
Se serveşte decorată cu vişine pasate.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!