Sarmale de ştevie, reţetă de sezon
Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe tarabele din piaţă şi testează o reţetă delicioasă de sarmale.
Sarmale de ştevie – Ingrediente
10 frunze de ştevie2 litri apă
Pentru umplutură
400 g carne tocată de vită4 cepe verzi, tocatecâteva fire de mentă, tocatecâteva frunze de fenicul, tocate4 linguri uleisare, după gustpiper negru măcinat, după gustchimion, după gust1 cană de apă1 lămâie
Pentru sos
1 lingură ulei4 roşii, date prin răzătoare4 căţei de usturoi, mărunţiţi2 linguriţe mentă uscatăiaurt, pentru servire
Află cum se prepară aceste sarmale de ştevie pe clickpoftabuna.ro!