Savarine - Antici Gabriela

26 octombrie 2017 12:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 2 linguri griş, 1 lingură colorant galben, 1 praf sare, 1/2 praf de copt, 1 lingură apă, 1 esenţă vanilie.

Sirop: 250 ml apă, 100 g zahăr pudră, 1 esenţă vanilie.

Umplutura: 200 ml smântână, 200 g zahăr.

Decor: 1 plic tort gelee roşu.

Preparare

Blat-Mixăm albuşurile spumă cu praful de sare. Separat amestecăm gălbenuşurile cu zahărul până se dizolvă zahărul. După adăugăm apa, praful de copt, grişul şi le mixăm bine. Răsturnăm compoziţia de gălbenuşuri peste cea de albuşuri. Amestecăm şi adăugăm colorantul, făina, esenţa şi mai mixăm până se încorporează făina cu colorantul. Eu am făcut în tava de brioşe aşa că am tapetat formele cu hârtiuţe de brioşe pe fiecare în parte. Turnăm 3/4 aluat în forme şi dăm la cuptor până trec testul cu scobitoarea.

Umplutura-Mixăm smântâna cu zahărul până devine o frişcă consistentă şi dăm 10 minute la frigider să se întărească.

Siropul-Fierbem apa cu zahărul până se dizolvă zahărul iar la final adăugăm esenţa şi lăsăm să se răcească.

Scoatem savarinele cu tot cu folie din tavă şi le lăsăm 5 minute să se răcească. După le dăm jos hârtiuţele şi le însiropăm. Le întoarcem invers cu partea lată în jos şi îi tăiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l tăiem de tot).

Pregătim plicul de jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi ungem capacele savarinelor. Lăsăm 5 minute şi sub capac umplem savarina cu frişcă.

Mai multe