Savurează o prăjitură de casă cu blat pufos şi budincă de vanilie!

6 august 2013 8:07   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 3 linguri făină, 6 ouă, 12 linguri zahăr, 4 linguri pesmet

Pentru umplutură: 1 plic budincă de vanilie, 1 plic budincă de ciocolată (sau caramel, după gust), 1 plic praf de frişcă (sau 200 g frişcă gata preparată), 800 ml lapte, 400 ml apă

Pentru sirop: 400 ml apă, 4 linguri zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat separi ouăle iar albuşurile le baţi spumă tare după care încorporezi treptat 6 linguri cu zahăr bătând în continuare cu telul.

Adaugi gălbenuşurile amestecând cu lingura de lemn, pui şi cele 4 linguri cu pesmet, cele 3 linguri cu făină şi amesteci până se încorporează.

Torni blatul în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, pe care o dai la copt pentru circa 40 de minute.

Mai multe