Semifreddo cu cacao si căpșuni

25 iunie 2018 10:36   Rețete
Ultima actualizare:

Gustos şi răcoros, semifreddo este un desert ideal pentru vară. Tradus „jumătate rece“, desertul de origine italiană este un preparat complet îngheţat, însă are un gust diferit şi o textură mai moale faţă de îngheţata clasică. A apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea şi este considerat a fi o variantă a cunoscutului parfait franţuzesc. Printre ingredientele principale se numără ouăle, zahărul şi frişca.

IngredientePentru blat:● 500 g biscuiți cu cacao● 150 g untPentru umplutură:● 2 albușuri● 5 linguri apă● 600 ml frișcă lichidă rece● 180 g zahăr● 1 lingură cacao● 1 lingură dulceață de căpșuniPentru decor:● 200 g căpșuni

Cum prepari semifreddo cu cacao si căpșuni afli de pe clickpoftabuna.ro

Descoperă și cum poți prepara ratatouille cu năut

Află și cum poți să faci dulceață de zmeură

Mai multe