Semiluna - Done Elena
Ingrediente: 4 ouă, 3 ceşti zahăr, 3 ceşti ulei, 5 ceşti făină, ½ linguriţă amoniac stins, 2 ceşti nucă mărunţită.
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul până ce acesta se topeşte, apoi se adaugă uleiul treptat. Amoniacul se amestecă cu această compoziţie, după care se toarnă făina în ploaie.
Se pune compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu făină sau hârtie de copt, se presară pe deasupra nucă mărunţită şi se dă la cuptorul încins dinainte, 25 minute (5 minute la foc iute şi 20 minute la foc încet).
După ce se coace, se lasă 10 minute, apoi se taie în formă de semilună cu un pahar.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!