Şniţel cu legume mexicane - Clementina Suciu
Ingrediente:
1 kg piept de pui, 3 ouă, 5 linguri pesmet, sare, piper, boia dulce, 3 linguri făină, ulei;
Pentru garnitură îţi trebuie:
6 cartofi amestec de legume mexicane congelate sare piper ulei de măsline Pregăteşti aşa: Speli bine pieptul de pui, îl tamponezi cu un prosop, îl tai felii potrivit de groase şi îl baţi cu ciocanul de şniţele. Condimentezi bucăţile de şniţel cu sare, piper şi puţină boia dulce. Treci apoi bucăţile de pui prin făină, ouă bătute cu un praf de sare şi piper, pesmet, le scuturi de excesul de făină şi pesmet şi le pui la prăjit în ulei încins. Când sunt gata şniţelele le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a înlătura excesul de grăsime. Cureţi şi speli bine cartofii şi îi pui la fiert întregi în apă rece cu un praf de sare. După ce au fiert cartofii, îi scurgi şi îi tai cubuleţe. Condimentezi cu sare şi piper. Pui legumele mexicane la fiert în apă rece cu un praf de sare. După ce au fiert, le scurgi bine de apă şi le amesteci cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Serveşti şniţelele cu legumele fierte şi cartofi. Poftă bună!