Șnitel în crustă de nucă. Care este ingredientul secret

11 februarie 2020 16:08   Rețete
Ultima actualizare:

Vă place șnițelul vienez? Foarte bine, dar puteți încerca și un șneițel în crustă de nucă, un preparat savuros. Se pune și un ingredient special.

Pentru șnițelul în crustă de nuci trebuie doar câteva ingrediente şi se poate pregăti foarte uşor, chiar şi de către cei care nu au deloc experienţă în bucătărie.

Gustul său savuros este dat de combinaţia dintre nucă, pesmet şi parmezan, iar o plantă folosită încă din antichitate oferă o savoare aparte şniţelului, scrie adevarul.ro.

Începem prin a porţiona  puiul, îl aplatizăm cu un ciocan de şniţele şi îl sărăm şi piperăm după gust.

Trecem apoi carnea prin făină şi ouăle bătute, iar apoi prin amestecul de parmezan, miez de nucă şi câteva frunze de salvie tocate mărunt.

Considerată sacră în Antichitate, când se organizau adevărate ritualuri pentru culegerea ei, salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie.

Ingrediente pentru cinci porţii

  • Piept de pui dezosat -500 de grame
  • Miez de nucă -100 de grame
  • Pesmet -150 de grame
  • Parmezan -80 de grame
  • Ouă -trei bucăţi
  • Făină -50 de grame
  • Salvie uscată-un gram
  • Ulei de floarea soarelui -50 de grame
  • Sare şi piper după gust.

Mod de preparare

Prăjim şniţelele într-o tigaie cu ulei încins, având grijă să le întoarcem constant pe ambele părţi.

După ce s-au pătruns bine, le vom scoate într-o sită sau le vom pune pe o hârtie absorbantă pentru a se elimina surplusul de ulei.

Citește și:

Fursecuri „Red velvet“ de Ziua Îndrăgostiţilor. Se fac în 21 de minute

Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

Mai multe