Spaghete cu spanac şi smântână - Ilie Sandru

6 noiembrie 2017 15:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 ceapă, 3 căţei usturoi, piper măcinat, 1 pungă spaghete, 1 jumătate pungă spanac, 100 g unt, 100 ml smântână, 1 ou, câteva roşii cherry pentru ornament, verdeaţă pentru ornament, am folosit mărar.

Preparare

Spanacul se lasă la descongelat. Punem spaghetele la fiert cu puţină sare, lăsăm să fiarbă 8-10 minute după care se scot şi le punem într-o sită, trecute pe sub un jet de apă. Curăţăm ceapa şi apoi o tocăm, punem untul la topit într-un tuci, apoi ceapa să se călească, când este făcută luăm de pe foc. Spanacul, smântâna, oul, usturoiul se pun peste ceapă iar cu ajutorul unui blender facem un sos, potrivim cu sare şi piper, iar apoi se pune peste spaghete sosul obţinut. Aşezăm pe farfurie sau platou, aranjăm şi deasupra punem roşiile trase la tigaie şi mărarul peste.

Poftă bună !

Mai multe