Spată de porc cu legume - Panazan Bianca Raluca

22 februarie 2016 12:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente     

o          1 kg spată de porc

o          1 pahar de vin alb

o          muştar marinat boabe

o          1 buc praz

o          1/2 ardei gras

o          2 morcovi

o          2-3 căţei de usturoi

o          ulei de măsline

o          sos de soia

o          o conservă ananas sun food

Mod de preparare

Spata de porc se taie bucăţi, se condimentează pe ambele părţi, se stropeşte cu ulei de măsline,  sos de soia şi se lasă la marinat pentru câteva ore la frigider. Se pun bucăţiile de carne împreună cu sosul format în vasul de la Multicooker, adăugând muştarul, usturoiul tăiat feliuţe, ardeiul tăiat julien, morcovul tăiat felii subţiri şi vinul alb.

Se stropeşte cu câteva picături de soia şi se amestecă cu grijă. Punem jumătate de pahar de apă, se setează funcţia Boil pentru circa 40-60 minute (se verifică între timp dacă scade zeama se completează cu apă). Cu 5 minute înainte să se termine programul se pune prazul tăiat rondele.

Într-o tigaie punem puţin ulei şi adăugăm rondelele de ananas scurse, la prăjit pe ambele părţi. Reţeta se poate prepară şi în tigaie. Se serveşte cu garnitură de ananas prăjit şi cartofi duchesse mov.

Mai multe