«Spic» din muşchi de porc la cuptor - Clementina Cojan
Ingrediente: 2 bucăţi muşchi de porc de 20 cm lungime, 1 bucată slănină afumată de 20 cm, 1 căpăţână usturoi, 100 ml ulei, sare, piper, cimbru, 1 pahar de vin alb.
Mod de preparare: Tai fiecare muşchi în 3 fâşii fără să desprinzi la capăt. Fâşiile de carne se împănează cu usturoi, aşezi pe fiecare câte o felie de slănină afumată şi împleteşti în 3 fiecare bucată.
Aşezi cele două spice într-o tavă cu ulei, torni vinul alb, presari sare, piper şi cimbru şi dai la cuptor pentru 20minute.
Din când în când, stropeşte carnea cu zeama din tavă. Se serveşte alături de o garnitură de legume şi murături.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!