Ştrudel cu mac şi cireşe

12 iunie 2014 12:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ne-am obişnuit ca ştrudelul dulce să fie ori cu brânză dulce şi stafide, ori cu mere. Încearcă reţeta propusă de noi şi nu vei da greş!

Dificultate micăPreparare 75′Pentru 10 porţii

Ingrediente

1 kg cireşe150 g făină1 praf de sare1 linguriţă oţet1 ou2 linguri ulei150 g mac100 g zahăr pudră70 g unt

Mod de preparare

Cerni făina cu sarea într-un castron, faci o gropiţă în mijloc, pui uleiul, oţetul, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Acoperi castronul cu un prosop curat şi laşi să se odihnească,la cald, 15 minute. Împarţi aluatul în două părţi şi întinzi, pe o planşetă presărată cu făină, două foi subţiri. Le presari cu mac, zahăr, unt topit lichid, cireşe fără sâmburi şi le rulezi.

Vezi continuarea modului de preparare şi cât trebuie sa stea la cuptor.

Mai multe