Suc de pătlăgele roşii – Brînduşa Aluculesei

12 decembrie 2016 13:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

 -1 lada cu pătlăgele, să tot fie vreo 40 kg.,

 -1 legătură mare de frunze de ţelină,

 -1 plic rozmarin,

 -1 plic busuioc,

 -1 plic cimbru,

 -6 linguri sare,

 -12 linguri zahăr,

Mod de preparare:

 -Se spală pătlăgelele, se taie în bucăţi, potrivit de mari, aşa cât să între la maşina specială de scos seminţele şi cojile şi se dau prin maşină ce două ori. Se lasă peste noapte să se separe apa de pulpă şi se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunaş.

 -Sucul rămas se pune la fiert cu toate ingredientele, descrise mai sus. Deşi am vase foarte mari în care aş fi putut să pun toată compoziţia am preferat să o pun în mai multe oale, să fiarbă mai repede şi să scadă excesul de lichid. La final am unit tot sucul să aibă totul acelaşi gust şi aceeaşi consistentă.

  -Când sucul scade cel puţin de patru degete, se opreşte focul şi se pune sucul în sticle, ce se vor aşeza sub paturi. Se lasă sub paturi până ce se răcesc.

Mai multe