Sufleu de ciocolată cu lămâie - Bizadea Camelia

18 septembrie 2012 13:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru 2 sufleuri: 100 g ciocolată neagră, coaja de la o lămâie, 2 albușuri de ou, 1 gălbenuş de ou, 6 linguri lapte, 2 linguri de zahăr, 1/2 lingură făină.

Pentru forme: unt moale, 2 linguri de zahăr pudră.

Mod de preparare:

Ungeţi formele ramekins cu unt moale și presăraţi în fiecare o lingură de zahăr, rotiţi pentru a acoperi partea de jos și părţile laterale. Eliminaţi surplusul de zahăr.

Se toacă mărunt ciocolată și se pune într-un vas pe baie de aburi. Atenţie, vasul să nu atingă apa. (pentru savoare am adăugat o linguriţă de ness).

Frecaţi gălbenuşul cu o jumătate lingură de zahăr, adăugaţi făină şi amestecaţi bine.

Laptele şi coaja de lămâie se aduc la fierbere și apoi se răstoarnă peste amestecul cu gălbenuş, se amestecă până se încorporează tot.

Compoziţia rezultată se lasă la răcit după care se amestecă cu ciocolata răcită.

Bateţi albușurile de ou cu zahărul rămas, până devine ca o spumă.

Ușor adăugaţi albuşul spumă în crema de ciocolată.

Se toarnă în forme şi se coc timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade C.

La ieşirea din cuptor, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte imediat!

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe