Supă cremă de sparanghel
O supă-cremă de sparanghel este întotdeauna câştigătoare. Noi îţi propunem să o serveşti alături de un ou poşat şi pâine ciabatta rumenită, o alegere perfectă pentru seri mai reci de iarnă. Dar nu numai.
Ingrediente
800 g sparanghelulei măsline2 cepe curăţate şi tocate2 tije de ţelină spălate şi tocate2 fire de praz curăţate şi tăiate rondele2 litri supă de pui sau de legumesarepiperouă (câte unul pentru fiecare porţie)felii de pâine ciabatta (câte una pentru fiecare porţie)1 linguriţă unt
Mod de preparare
Pui sparanghelul la înmuiat în apă cu gheaţă timp de câteva minute, apoi îl trecu prin jet de apă rece. Îndepărtezi partea de jos, dură, lemnoasă pe care o arunci. Tai vârfurile şi le păstrezi. Apoi îl cureţi cu cuţitul econom.
Încingi o cratiţă cu ulei de măsline. Pui ceapa la călit, tijele de ţelină şi prazul timp de 10 minute până se înmoaie.