Supă cu tăieței de casă
Ingrediente
1 piept de pui
3 morcovi
1 păstârnac
1 ţelină mică
1 ceapă mare
sare
piper
3 linguri de ulei
pătrunjel verde
Pentru tăiţei
1 ou
făină cât cuprinde
1 praf de sare
Preparare
Speli și cureți de pielițe pieptul de pui, îl tai în bucăți mai mici și îl pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuiești de câte ori este nevoie, iar la sfârșit adaugi uleiul și legumele întregi, spălate și curățate. Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină și mai clară, apoi, o torni iar în oală, potrivești gustul de sare și piper și oprești focul.Pentru tăiței, pregătești un aluat din făină, ou și un praf de sare, îl frămânți bine și apoi îl lași să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subțire, pe care o tai cât vrei să iasă tăițeii de lați. Îi lași răsfirați pe planșetă, ca să se usuce puțin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece și-i torni în supă, ca să capete gust. Servești cu pătrunjel verde.