Supă de ardei umpluţi - Cojan Clementina

13 ianuarie 2012 15:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g carne tocată (pasăre, amestec porc şi vită), 1 kg ardei, 100 g orez, 2 cepe, bulion de casă, 2 morcovi, 1 ţelină mică, puţin ulei, 2-3 linguri făină, sare, piper.

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se prăjeşte în puţin ulei, timp de 5 minute, se adaugă orezul şi se amestecă totul încă 2 minute.

Turnăm orezul şi ceapa călite peste carne şi amestecăm până când obţinem o compoziţie ca şi cea pentru perişoare, o condimentăm după gust cu Delikat.

Ardeii se spală, se taie capacul şi se scobesc atent de nervuri şi sâmburi. Se umplu ardeii cu tocătura, având grijă să nu îndesaţi prea tare compoziţia.

Se pun ardeii la fiert, împreună cu morcovii şi ţelina. Separat, se face un rântaş din uleiul încins şi făină,iar când capătă consistenţă, adăugăm puţin bulion, 2 polonice de supă de pe ardei şi potrivim de sare şi piper.

Turnăm sosul de roşii obţinut în supă, când aceasta este aproape gata şi o mai lăsăm să dea un clocot. Se serveşte, opţional cu smântână şi ardei iute.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe