Supă de cartofi ca şi în Ardeal - Clementina Cojan

26 octombrie 2012 14:46   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 6 cartofi, 2 gulii, 2 morcovi, 2 cepe, o rădăcină de ţelină mică, 3 linguriţe făină, 100 ml ulei Unisol, 250 g smântână sau iaurt gras de ţară, verdeaţă,sare.

Mod de preparare

Cartofii, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, care se pun la fiert în 2,5 l de apă sărată împreună cu ceapa tăiată cubuleţe. La jumătatea fierberii se pun guliile curăţate şi tăiate cuburi.

Între timp, se face un rântaş din făină şi ulei, iar după două-trei clocote, se toarnă 100 ml apă şi se lasă la fiert încă 10 minute. Apoi se amestecă cu smântâna sau iaurtul. Se toarnă în oala cu supă şi se mai lasă să dea câteva clocote. Se pune verdeaţa, la alegere, tarhon sau pătrunjel.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe