Supă de creveţi cu curry şi lapte de cocos

7 aprilie 2014 7:34   Rețete
Ultima actualizare:

Prea multe n-ar fi de spus despre această supă, în afară de faptul că e rafinată, gustoasă, gata în numai 40 de minute. Ce ţi-ai putea dori mai mult?

Ingrediente

1 lingură de ulei1 ceapă tocată3 căţei de usturoi zdrobiţi1/2 linguriţă chimion măcinat1 lingură pastă de curry roşu1 linguriţă zahăr brun4 căni supă de legume3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţat dat pe răzătoarea micălemon grass8 boabe de piper1 ardei jalapeno (sau orice alt ardei iute vrei), tăiat în felii1/2 cană frunze de coriandru2 linguri de sos de peşte1 cutie de lapte de cocos500-600 g creveţi de mărime medie, decorticaţi şi curăţaţi2 nuci de cocos (pentru servire)1 mână de ciuperci spălate şi tăiatesucul de la o lămâie

Mod de preparare

Încinge uleiul, într-o oală de mărime potrivită. Apoi, pune ceapa la călit până devine translucidă (cam 5 minute). Adaugă usturoiul, chimionul, pasta de curry şi zahărul. Mai lasă un minut pe foc.

Apoi, toarnă supa şi pune ghimbirul, lemongrass, piperul, ardeiul iute, frunzele de coriandru şi sosul de peşte. Toată compoziţia trebuie să fiarbă.

Citește rețeta completă pe clickpoftabuna.ro

Mai multe