Supă de roșii cu tăieței
Ingrediente
3 morcovi
1 păstârnac
1-2 felii ţelină
1 ceapă
1 ardei gras roşu
1 dovlecel mic
sare
piper
2 linguriţe zahăr
1-2 căni tăiţei
1 l suc de roşii
1 legătură de pătrunjel
Preparare
Pui la fiert 1 litru de apă, în care adaugi o linguriță de sare. Cureți, speli și tai în bucăți mari legumele, apoi le pui în oală, când apa a început să clocotească. Lași până este morcovul fiert. Scoți legumele într-un vas, păstrezi și o cană sau două din apa în care au fiert, și le pasezi. Le răstorni înapoi în oală, torni sucul de roșii și presari zahărul. Fierbi separat tăițeii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, îi treci printr-un jet de apă rece și apoi îi adaugi în supă. Potrivești de sare și piper și mai lași să fiarbă 15 minute. Servești cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.