Sushi de fructe proaspete
Pentru iubitorii genului de mâncare sushi avem varianta lui dulce, dar şi sănătoasă! Acum poţi prepara sushi de fructe proaspete după această reţetă uşoară! Aşteptăm părerile tale despre ea pe Facebook.
Ingrediente 20 bucăţi
- 1300 g orez cu bobul scurt
- 480 ml de apă
- 3 linguri zahăr
- ¼ linguriţă sare
- 240 ml lapte de nucă de cocos
- 1 ½ linguriţă de vanilie
Fructele proaspete
- ananas
- căpşună
- Mango
- kiwi
- 475 g mure
- zmeură
Prepară şi: Lichior de ciocolată, reţetă pentru acasăMod de preparare
Într-un vas mediu combinaţi orezul, apa, zahărul şi sarea. Gătiti la foc mic aproximativ 20 de minute sau până când tot orezul absoarbe apa.Adăugaţi laptele de nucă de cocos şi vanilia. Amestecul trebuie să fie maleabil. Gătiţi câteva minute mai mult dacă este prea lichid.Feliaţi fructele la alegere în bucăţi lungi.*Sfat: Folosiţi un curăţător de cartofi pentru a rade felii subţiri de mango.Aşezaţi un suport de sushi din bambus pe blat şi aşezaţi hârtie de ceară deasupra. Întindeţi orezul cu aproximativ 1 cm grosime peste hârtie într-un dreptunghi de 17x12 cm.Prăjiţi 25 g de fulgi de nucă de cocos timp de 3 minute.
Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!
Reţetă chef Jacob Hausmann: fondue clasic, „fratele“ balmoşului