Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru
Vrei un nou mod de a servi creveţii? Atunci e timpul să încerci această reţetă de taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru. Îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi o vei împărtăşi şi prietenilor tăi!
Ingrediente 12 taco
- 910 g creveţi, decorticaţi şi cu cozile eliminate
- 1 linguriţă de paprika
- 1 linguriţă de usturoi pudră
- ½ linguriţă de oregano uscat
- 1 lingurita chimen
- ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
- ½ linguriţă sare
- 24 de frigărui, bambus sau metal
- 4 linguri ulei de măsline
- 24 tortille de porumb
Pentru sosul cremos de coriandru:
- 230 g smântână
- 3 linguri coriandru proaspăt, tocat
- 1 linguriţă coajă de lime
- ¼ linguriţă sare
- 2 linguri suc de lime
- 150 g varză albă
- 150 g varză roşie
- 1 lingură jalapeno, tocat mărunt
Toppinguri:
- felie de lime
- coriandru proaspăt
Într-un bol mare, condimentează creveţii cu paprika, praf de usturoi, oregano, chimen, fulgi de ardei roşu şi sare. Aruncaţi uşor în sus pentru a combina.Folosind 2 frigăruie din bambus sau metal, treceţi prin partea superioară şi inferioară a creveţilor şi împingeţi în jos spre partea inferioară a frigăruii.
Adăugaţi încă 3 creveţi în aceeaşi frigăruie şi repetaţi până când se folosesc toţi creveţii. Chiar înainte de a îi pune pe grătar, periaţi fiecare frigărui cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, pentru a preveni lipirea.
Gătiţi la foc mare timp de 3 minute, ungeţi partea superioară cu mai mult ulei de măsline, răsturnaţi şi lăsaţi să gătească încă 3 minute.Scoateţi din frigărui şi puneţi deoparte pentru asamblarea de taco.
Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!