Taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru

25 septembrie 2019 22:42   Rețete
Ultima actualizare:

Vrei un nou mod de a servi creveţii? Atunci e timpul să încerci această reţetă de taco cu creveţi la grătar şi sos de coriandru. Îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi o vei împărtăşi şi prietenilor tăi!

Ingrediente 12 taco

  • 910 g creveţi, decorticaţi şi cu cozile eliminate
  • 1 linguriţă de paprika
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
  • ½ linguriţă sare
  • 24 de frigărui, bambus sau metal
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 24 tortille de porumb

Pentru sosul cremos de coriandru: 

  • 230 g smântână
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime
  • ¼ linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lime
  • 150 g varză albă
  • 150 g varză roşie
  • 1 lingură jalapeno, tocat mărunt

 Toppinguri:

  • felie de lime
  • coriandru proaspăt 

Într-un bol mare, condimentează creveţii cu paprika, praf de usturoi, oregano, chimen, fulgi de ardei roşu şi sare. Aruncaţi uşor în sus pentru a combina.Folosind 2 frigăruie din bambus sau metal, treceţi prin partea superioară şi inferioară a creveţilor şi împingeţi în jos spre partea inferioară a frigăruii.

 Adăugaţi încă 3 creveţi în aceeaşi frigăruie şi repetaţi până când se folosesc toţi creveţii. Chiar înainte de a îi pune pe grătar, periaţi fiecare frigărui cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, pentru a preveni lipirea.

 Gătiţi la foc mare timp de 3 minute, ungeţi partea superioară cu mai mult ulei de măsline, răsturnaţi şi lăsaţi să gătească încă 3 minute.Scoateţi din frigărui şi puneţi deoparte pentru asamblarea de taco.

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte

Porumb fiert picant

Mai multe