Tagliatelle cu fructe de mare- Iancu Geta

27 iunie 2017 12:50   Rețete
Ultima actualizare:

INGREDIENTE:

400 g paste (de preferat linguini), 2 linguri ulei măsline, 2-3 căţei usturoi pisaţi, 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute, 80 ml vin alb, 250 g roşii cherry, 450 g fructe de mare, 2 linguri smântână de gătit, 1 legătură mare de pătrunjel, sare, piper proaspăt măcinat.

PREPARARE:

Fierbem pastele în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet. În timp ce acestea fierb, pregătim fructele de mare. Încingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, vinul, ardeiul iute şi amestecăm. După 1 minut punem roşiile cherry tăiate în sferturi (sau jumătăţi) şi fructele de mare. Lăsăm pe foc să fiarbă, amestecând din când în când, până se încing bine fructele de mare (în jur de 4-5 minute). În acest moment adăugăm smântână, lăsăm la foc mic încă 2 minute, având grijă să condimentăm cu sare şi piper proaspăt măcinat, după gust. Scurgem pastele de apă, le punem într-un castron, apoi adăugăm fructele de mare şi amestecăm până se omogenizează. Servim imediat, cât sunt încă fierbinţi! Poftă bună!

Mai multe