Tagliatelle cu somon şi roşii cherry – Reţetă
Vă plac pastele? Atunci ce spuneţi de nişte tagliatelle cu somon şi roşii cherry? Se prepară rapid şi sunt tare gustoase. Spor la gătit!
Fie că pregătiţi pastele în casă sau le folosiţi pe cele din comerţ, rezultatul va fi excelent. Această reţetă de tagliatelle cu somon şi roşii cherry va fi pe placul celor dragi.
- 500 grame somon
- 200 grame paste tagliatelle
- 200 grame paste penne
- 400 grame roşii cherry
- zeama de la o lămâie
- 50 grame unt
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper măcinat negru
Tagliatelle cu somon şi roşii cherry: MOD DE PREPARARE
Uite cum se prepară tagliatelle cu somon şi roşii cherry. Se condimentează somonul cu sare şi piper, se unge cu puţin unt topit. Apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă aproximativ jumătate de oră la rece. Separat, se spală roşiile sub un jet puternic de apă, se înţeapă cu un ac pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare. Între timp, se pun pastele la fiert în apă cu sare şi ulei şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj.
După ce au fiert, se scot şi se ţin în apă rece să se limpezească, apoi se pun în sită să se scurgă. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă şi se pun bucăţile de somon şi roşiile. Se presară usturoiul pisat şi se răsucesc la intervale scurte, ca să nu se rumenească prea tare. Se iau de pe grătar şi se taie în bucăţi potrivite. Încă puţin şi aceste tagliatelle cu somon şi roşii cherry vor fi gata.
Se pun pastele într-un bol, se adaugă untul topit, sarea, piperul, somonul şi roşiile. Se amestecă uşor ca să nu se zdrobească şi se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Tagliatelle cu somon şi roşii cherry e o reţetă simplă, numai bună de gătit pentru musafirii din weekend sau pentru familie.
Tagliatelle cu somon şi roşii cherry - Dacă preferaţi să faceţi voi pastele în casă vă dăm reţeta mai jos. Aveţi nevoie de 300 grame de făină, trei oua, sare şi o lingură de ulei de măsline. Într-un bol mare amesteci făina şi sarea (după gust, cam ½ linguriţă). Faci o adâncitura în mijlocul ei şi fie spargi direct ouăle acolo, fie le baţi separat într-un bol cu o lingură de ulei de măsline şi le torni apoi în adâncitură.Începe să încorporezi făina, treptat, cu răbdare (cu vârful degetelor sau cu furculiţa) până când aluatul începe să prindă formă şi să se îngroaşe. Apoi îl scoţi din bol şi îl aşezi pe blat sau pe masa (tapetate cu făină) şi să îl frămânţi vârtos. Înainte şi înapoi, apăsând, întinzând, strângând energic, adăugând făină dacă încă este lipicios. Înveleşte aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l să se odihnească în frigider timp de o jumătate de oră înainte să îl foloseşti. Acum specialitatea tagliatelle cu somon şi roşii cherry este gata. Poftă bună!