Tartă cu căpşuni - Butnaru Daniela

22 iunie 2017 13:33   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 kg căpşuni, 4 ouă, 2 căni zahăr, 2 căni lapte, 1 cană ulei, 4 căni făină, un praf sare şi 2 linguriţe bicarbonat de sodiu (pe care-l stingem cu zeamă de lămâie sau oţet).

Preparare

Mixăm ouăle (întregi) cu zahărul până când îşi dublează volumul, apoi alternativ adăugăm laptele şi uleiul, punem praful de sare şi făina în ploaie, după care bicarbonatul stins. Ungem tava de cuptor cu ulei şi o tapetăm cu făină, turnăm compoziţia apoi adăugăm căpşunile tăiate în jumătate, dăm la cuptor pentru circa 35-40 de minute, până trece proba cu scobitoarea. După răcire o tăiem şi o servim.

Mai multe