Tartă cu căpşuni şi cremă - Tender Carmen
Ingrediente
4 ouă
• 6 linguri de zahăr
• 6 linguri de apă minerală
• puţin praf de copt
• un vârf de cuţit sare fină
• 8 linguri de făină
• 1 plic budincă de căpşuni
• 0,5l lapte
• 2 linguri de zahăr
• 1 plic gelatină pentru tarte
• 200ml apă
• 1 lingură de zahăr
• căpşuni proaspete (300 grame)
Mod de preparare
Spargem ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Batem spumă albuşurile cu sare şi 3 linguri de zahăr. Separat amestecăm gălbenuşurile cu praful de copt şi alte 3 linguri de zahăr. După ce se dizolvă zahărul şi amestecul este spumos, adăugăm pe rând câte puţin albuş bătut şi făină până când încorporăm toată cantitatea.Tavă de tarte se unge cu ulei şi apoi se presară făină. Se toarnă amestecul obţinut în tavă, apoi se coace la cuptor până când se rumeneşte şi se coace la mijloc. Ca să ştim când este copt blatul, după 30 de minute de copt putem încerca cu o scobitoare, dacă această iese curată înseamnă că blatul este copt. Răsturnăm blatul copt pe un platou pe care am presărat puţin zahăr. Budinca o preparăm respectând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi o turnăm peste blatul răsturnat pe platou. Peste budincă aşezăm un strat de căpşuni spălate şi tăiate cubuleţe. Gelatina o preparam ca şi budincă. Respectăm instrucţiunile de pe plic. Turnăm gelatin fierbinte peste căpşuni şi lăsăm să se răcească tarta, apoi servim. Poftă bună!