Tartă cu conopidă şi mărar

7 iunie 2016 12:58   Rețete
Ultima actualizare:

Frunzele proaspete de mărar sunt un condiment naţional în ţările scandinave, unde peştele şi scoicile sunt aromate cu mărar sau sunt servite cu sosuri care conţin mărar. În Germania, acesta este folosit la supele de peşte şi în tocăniţe, în special în cele cu castraveţi. În Armenia, mărarul este ingredientul principal în amestecul picant khmeli-suneli, iar în Iran este nelipsit de la mâncărurile cu fasole. Reţetele cu acest tip de verdeaţă sunt numeroase, iar una dintre ele este această tartă cu conopidă şi mărar.

Tartă cu conopidă şi mărar – Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat200 g făină50 g unt moale1 lingură ulei1 gălbenuş2 linguri apăsare

Pentru umplutură½ conopidă2 ouă60 ml smântână100 g caşcaval½ ardei gras verde1 ceapă2 căţei de usturoi1 legătură mărar1-2 linguri uleisarepiper

Află pe clickpoftabuna.ro cum se prepară această tartă cu conopidă şi mărar.

Mai multe