Tartă cu cremă de brânză și ciocolată
Ingrediente pentru blat
250 g făină
150 g unt
100 g zahăr pudră
1 ou
6 linguri apă
3 linguri cacao
1 vârf cuţit de sare
Pentru cremă
200 g brânză de vaci
150 g zahăr
3 ouă
150 g ciocolată
coaja de la 1 lămâie
Pentru glazură
20 g unt
200 g ciocolată
200 g frişcă lichidă
Pentru decor
fâşii de ciocolată neagră şi albă
Preparare
Pentru blat, baţi untul ţinut la temperature camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează. Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea. Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore. Pentru cremă, freci brânza cu zahărul până devine pufoasă. Încorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă. Scoţi aluatul de la frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute. Între timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.Omogenizezi bine şi, când ajunge de consistenţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi. Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.