Tartă cu cremă de brânză și ciocolată

21 ianuarie 2016 11:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru blat

250 g făină

150 g unt

100 g zahăr pudră

1 ou

6 linguri apă

3 linguri cacao

1 vârf cuţit de sare

Pentru cremă

200 g brânză de vaci

150 g zahăr

3 ouă

150 g ciocolată

coaja de la 1 lămâie

Pentru glazură

20 g unt

200 g ciocolată

200 g frişcă lichidă

Pentru decor

fâşii de ciocolată neagră şi albă

Preparare

Pentru blat, baţi untul ţinut la temperature camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează. Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea. Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore. Pentru cremă, freci brânza cu zahărul până devine pufoasă. Încorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă. Scoţi aluatul de la frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute. Între timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.Omogenizezi bine şi, când ajunge de consistenţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi. Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.

Mai multe