Tartă cu cremă de vanilie, banane şi jeleu de lime - Tania Kiswani
Ingrediente:
-2 pachete jeleu lime(85g x2)
-2 pachete biscuiţi digestivi(~350g)
-1 pachet cremă vanilie
-1 pachet întăritor frişcă
-3-4 banane mai mari şi coapte
-o lămâie mijlocie
-apă
Mod de preparare:
Pentru această prăjitură cel mai uşor e să folosim un vas yena sau o tavă cu pereţi detaşabili pentru a fi uşor de scos după ce se va răci. Vom începe cu tăiatul bananelor, care se vor stropi cu zeamă de lămâie pentru a nu-şi schimbă culoarea pe timpul de lucru. După ce le-am tăiat pe toate în lungime le vom aşeza în vas până acoperim toată suprafaţa. Peste banane vom pune un strat de biscuiţi şi vom încerca să acoperim toate spaţiile goale, lăsând doar 2 spaţii mai mici în stânga şi dreapta pentru a turna jeleul pe banane. Vom pregăti jeleul de lime şi crema, folosindu-ne de instrucţiunile de pe fiecare pachet. Eu am folosit 2 pachete de jeleu, dar am micşorat cantitatea de apă ca să se închege mai bine, iar crema am făcut-o la mixer adăugând un plic de întăritor de frişcă pentru a fi mai tare. După ce s-a răcit jeleul scoatem din el 5-6 linguri, iar restul îl vom turna cu grijă sub stratul de biscuiţi până se acoperă bananele, după care îl dăm la rece timp de 20 min. Jeleul oprit îl vom lasă la un loc mai cald că să nu se închege. După ce s-a legat bine jeleul vom întinde crema pe întreagă suprafaţă şi la sfârşit vom pune un alt strat de biscuiţi pe care îi vom îmbibă în jeleul rămas, iar dacă a mai rămas puţin din jeleu îl vom turna deasupra peste biscuiţi. Din crema de vanilie, vom lasa 3-4 linguri pe care o vom întinde uniform pe ultimul strat . Putem spune că am finalizat prăjitura, urmanand să o dăm la rece timp de 2-3 ore. După ce s-a răcit o răsturnăm pe un platou întins. Dacă nu se desprinde uşor va trebui să încălzim partea de jos a vasului ca să se dizolve puţin jeleul de pe vas şi să cadă uşor. Prăjitura are un aspect frumos şi este foarte gustoasă.