Tartă cu fructe proaspete: Felicia Vanea

14 octombrie 2015 13:15   Rețete
Ultima actualizare:

Aluat:

225 g făină

150 g unt

75 g zahăr brun

1 albuş

Umplutură:

1 plic budincă de vanilie

500 ml lapte

jumătăţi piersici decojite din compot

feliuţe de mere

câteva cireşe

1 plic Tort Gelee transparent

Mod de preparare

Zahărul se mixează cu untul, apoi se pune făină, frământăm bine, apoi se adaugă albuşul pentru a ieşi un aluat omogen. Aluatul îl învelim în folie alimentară şi îl dăm la frigider 30 de minute. Ungem cu unt o formă de tarta. Întindem aluatul, îl punem în formă şi mai lăsăm 30 minute la frigider. Coacem, apoi 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil. Budincă o preparam, conform instrucţiunilor de pe plic. Turnam budincă caldă peste aluatu şi lăsăm să se răcească. Este bine să fie lăsată la frigider, peste noapte, fără fructe. A doua zi o ornăm cu feliuţe de mere, feliuţe de nectarine şi cireşe proaspete, peste care turnăm uşor gelul transparent, pentru o susţinere mai bună a fructelor. Mai lăsăm la frigider 1-2 ore.

Mai multe