Tartă cu mazăre si brânză

22 mai 2018 12:09   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 

Pentru aluat: 

250 g făină

125 g unt

1 ou

1 praf sare

1-2 linguri apă rece 

Pentru umplutură: 

200 g brânză telemea rasă

250 g mazăre opărită și scursă

100 g smântână

2 ouă

2 linguri amidon

1 ceapă

1 ardei gras roșu

frunze de busuioc

sare

piper.

Preparare:

Pentru aluat, cerni făina și adaugi untul tăiat cuburi. În mijloc pui un ou, 1-2 linguri de apă rece, sare și  frămânți până obții o cocă omogenă. O înfășori într-o folie alimentară și dai la frigider o oră. Ardeiul și ceapa le tai și le amesteci cu brânza, ouăle bătute, smântâna și amidonul. Adaugi mazărea și presari sare și piper, după gust. Presari făină pe o planșetă, întinzi aluatul și îl așezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată. Torni umplutura și dai la cuptorul încins 45 de minute sau până când se rumenește. O servești, dacă vrei, cu frunze de busuioc.

Mai multe