Tartă cu mere şi frişcă FOTO

10 noiembrie 2017 15:25   Rețete
Ultima actualizare:

Originară din Sri Lanka, scor­țișoara are o istorie lungă și condimentată. De-a lungul tim­pului, a fost folosită sub numeroase forme, fiind extrem de apreciată pentru calitățile sale. Vechii egipteni o foloseau la prepararea cosmeticelor. În Persia ea era considerată un puternic afrodiziac, în timp ce arabii nu concepeau să nu-și aromatizeze ceaiul sau cafeaua cu puțin praf de scorțișoară. Astăzi, există două tipuri de scorțișoară. Scorțișoara Cassia provine din Indonezia și are o aromă puternică, în timp ce scorțișoara de Ceylon este produsă în Sri Lanka și are un gust mai dulce, fiind perfectă pentru produsele de patiserie. La această tartă cu mere şi frişcă vei avea nevoie de scorţişoară pentru decor şi la umplutură.

Tartă cu mere şi frişcă – Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat175 g făină85 g unt50 g zahăr1 gălbenuș

Pentru umplutură5 mere300 g nucă măcinată2 linguri scorțișoară200 ml frișcă lichidă1-2 linguri esență de vanilie40 g unt6 linguri zahăr2 linguri mierefulgi de migdale1 lingură unt250 g mascarpone2 linguri zahăr pudră

Pentru decor2 linguri scorțișoară

Află rețeta pe clickpoftabuna.ro

Vezi cum se fac pulpele de pui cu cartofi în sos cremos de usturoi

Descoperă rețeta de supă cremă de usturoi copt

Mai multe