Tartă cu vinete, ardei şi brânză - Alina I.

17 august 2011 15:36   Rețete
Ultima actualizare:

Aluat de foietaj: sare, piper, 2 linguri miere de albine, ulei de măsline, 1 roşie.

Preparare: vinetele se spală, se usucă şi se taie felii pe lungime. Ungem cu ulei feliile de vinete şi le coacem în cuptor pe folie de aluminiu timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Ardeii se spală apoi se coc. Se lasă să se răcescă apoi se curăţă de coajă şi seminţe. Se ung cu ulei de măsline, se sărează şi se piperează.

Aluatul de foietej se aşază într-un vas Yena rotund, uns cu unt, se găureşte cu furculiţa. Brânza se amestecă cu usturoiul pisat şi se aşază peste aluat.

Întindem brânza pe toată suprafaţa aluatului. Peste brânză alternăm feliile de vinete cu ardeii copţi, dinspre centru spre margine.

Roşia se taie în jumătate şi se aşază în centru. Se coace în cuptorul preîncălzit 35 de minute.

Poftă bună!

Vezi şi:

Tartă

cu peşte

Tartă

cu carne

Tartă

cu cremă de brânză şi căpşune

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe